Борисов предизвиква Станишев да си броят забавачките

Премиерът Бойко Борисов хвърли поредната ръкавица на предшественика си Сергей Станишев да премерят кой колко детски градини е построил. Станишев е млад татко.

"Нека Станишев стане и каже – ей тази детска градина аз съм я направил", прикани Борисов лидерът на европейските социалисти след като преряза лентата на нова забавачка в Долни Богров.

 

"Когато спорят с мен нашите политически опоненти, искам да ме заведат и да ми покажат какво са построили?", продължи Борисов. Той даде пример, че когато станал кмет на София, "детски градини, над 40 - 50, бяха реституирани, продадени или унищожени". "Към днешна дата - над 50 нови детски градини са направени в София – ГЕРБ се занимава с това", отчете премиерът. Той допълни, че почти във всички квартали около столицата вече има паркове, има детски площадки, има детски градини, училища.

 

Междувременно стана ясно, че премиерът е минал на диета, след като отказа да хапне от питата с мед с мотива, че “пази талия”.

 

Борисов успокои жителите на Долни Богров, че като построят магистралната връзка от гара Яна с “Хемус” вече няма да е толкова натоварен трафикът през селото и няма да им шуми.

 

“На пролет магистралата ще мине по-далече, за да не ви шуми и да няма толкова трафик, колкото в момента. Работи се много усилено, но, когато Станишев е вземал решение да строят, по същото време са дали концесия да изгребат баластрата", обясни Бойко Борисов.

 

"В момента ние тези езера ще ги запълним, за да може да мине магистралата. Казваш – ще строя и пускаш концесия да изкопаят земята", допълни той по отношение на "Хемус".  

Споделяне

Още от България