Борисов представи в ДАНС новия шеф на агенцията

Президентът Георги Първанов е подписал указ за назначаването като шеф на ДАНС на досегашния и.д. председател на агенцията Константин Казаков, съобщиха пред Mediapool от президентството в четвъртък.

Междувременно премиерът Бойко Борисов побърза да представи Казаков пред подчинените му. "Основната задача, която има той, е да създаде такава организация на работа, че службата да генерира сигурност, а не напрежение в обществото", посочил Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

Доскорошният зам.-шеф на ДАНС Казаков замени на поста Цветлин Йовчев, след като премиерът директно обяви агенцията за основен виновник за изтичането на записите от телефонните разговори на шефа на митниците Ваньо Танов, предизвикали грандиозен скандал.

Подавайки оставка, Йовчев пое цялата отговорност за скандала, въпреки че според заключенията на парламентарната комисия за контрол на СРС основната вина носи МВР, тъй като ведомствената специализирана дирекция "Оперативно-технически операции" осигурява достъпа да тази секретна информация.

Още по темата
Още от България