Борисов: Предстои най-тежката 1,5 година, подготвяме план за следващите месеци

Премиерът инспектира изграждането на нов участък от Околовръстния път на София

Борисов: Предстои най-тежката 1,5 година, подготвяме план за следващите месеци

Предстои най-тежката година и половина. Подготвяме план за следващите месеци, защото държавата трябва да бъде подготвена за справяне с кризата, вследствие на пандемията.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който в събота зад волана на джипа си инспектира изграждането на новия участък от Околовръстния път между пътен възел "Горубляне" и пътен възел "Младост". Придружаваше го министърът на икономиката Лъчезар Борисов, а пътуването им по традиция бе показано на живо профила на премиера във Фейсбук.

Премиерът отбеляза, че и икономическите, и финансовите мерки в подкрепа на бизнеса продължават да работят и специално се спря на добрата работа на медицинските и здравните ни служби.

"Пак продължаваме най-добре в Европа да управляваме пандемията. Без да усещат хората психическо натоварване - всичко работи, няма един сектор, който да не работи в момента, за разлика от Европа. И показателите са ни пак от най-добрите", заяви министър-председателят. И добави, че продължава спадът на икономиката в световен мащаб и предстоят най-тежките месеци.

"Така изглежда провалена държава. Искам да ми покажат какво са направили те за 30 години. Оставям на хората да преценяват", коментира. И отбеляза "армията от валяци, както и че с изграждането на трасето хората ще пътуват за 2 минути от "Младост" до магистрала "Тракия" без да забелязват.

"Виждате и в събота, и в празници строителите работят, а бяха само две платна. Направили сме така движението, че да не затворим целия участък и да се получи тапа. Тази част е с ново водоснабдяване, канализация, осветление. Това е само за 30 дни работа", каза той.

Другата седмица пускаме движението в едното платно на Южната дъга на Софийския околовръстен път между "Горубляне" и "Младост", добави той.

Участъкът се разширява в две платна с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари. С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. и е от републиканския бюджет.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?