Борисов: Президентът се справя добре в рамките на правомощията си

Снимка: БГНЕС

Президентът се справя добре в рамките на неговите правомощия. Управляващите се опитват да прехвърлят на Росен Плевнелиев грешката си с абсолютно глупавия предизборен закон, който си направиха за евроизборите, и грешката в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Това обяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНТ в събота по повод конфликтът за квотите в ЦИК, провокиран от указа на държавния глава, с който определи едно допълнително място за опозцията, за което претендират от ДПС. Действието му предизвика управляващите да не дадат зам.-председателско място на ГЕРБ, както и призиви за процедура по импийчмънт.

„Нали има държавен регулатор с независима политика, която не бива по никакъв начин партиите и политиците да ѝ се месят? Политиците могат да се опитват да правят реформи, да променят закони. Те не могат да излизат и да казват: „Девет месеца ще държим цената“. А след тези девет месеца? Ще минат изборите, какво ще правят? Следващото правителство какво ще прави, като трябва да го вдигне с 15%“, коментира Борисов политиката на правителството по отношение на цената на тока.

На въпрос защо не поиска вот на недоверие на кабинета за политиката в енергийната сфера, Борисов попита: „За какво да поискаш по-напред, при положение, че има такава мощна коалиция от „Атака“, ДПС и БСП в парламента“.

Споделяне

Още от България