Борисов "приятелски" към ДАНС и МВР: Поучете се от това, което се случва с Цветанов

"Ако Орлин Алексиев е виновен - в кауша, иначе какви са тия приказки от сутрин до вечер?"

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов посъветва "най-приятелски колегите и в МВР, и в ДАНС" да се поучат от това, което се случва със заместника му в партията и в правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

"Същото ще се случва с вас, действайки по този начин", предупреди Борисов "колегите" пред журналисти в парламента. Той имаше предвид шумното оповестяване от страна на Цветанов, че са разгромени, разкрити, разобличени или арестувани "престъпници", след което съдът оневиняваше посочените от него лица.

Борисов имаше предвид случая със столичния общински съветник Орлин Алексиев (ГЕРБ), в чиито офиси служители на ДАНС предприеха преди няколко дни претърсвания, без да обявяват за какво става дума, но с многозначителното съвпадение с обявеното от МВР разбиване на крупен наркоканал от Латинска Америка, извършван с коли, участващи в ралито Париж - Дакар. Самият Алексиев участва в това рали.

"Никой не си извади поука. Прокурорите си извадиха. Виждате – в този случай те си мълчат и към момента не повдигат обвинение", продължи Борисов.

"Ще питаме Цветлин Йовчев по темата за наркотрафика, защото ако Алексиев е виновен в нещо, той трябва да бъде арестуван, и да е арестуван досега. Аз не мога да си представя, че в това, което говорят, има дори и частица истина, и той се разхожда на свобода по телевизиите. Даже беше в присъствието на главен секретар", каза лидерът на ГЕРБ.

"Той седи и се гледа с главния секретар и той вика: "Не мога да потвърдя, не мога да отрека. Като не можеш да отречеш, не го говори. Ако не можеш да го потвърдиш, стани и го арестувай, заведи го там и го разпитвай", коментира Борисов публичното поведение на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, а и на самия вътрешен министър Цветлин Йовчев да отговарят уклончиво и с недомлъвки защо се правят обиски в офисите на Алексиев.

"Какви са тези работи – намерили нещо, горено било? Може да си е горил пурите. Защо не го арестуват веднага? Арестувайте и го разпитвайте. Какви са тези внушения всеки ден? В същото време реално тон и половина хероин минал и отишъл в Холандия, а камионите на Орлин Алексиев са си тука", каза Борисов по повод на "течът на информация" от обиските.

"Не мога да разбера какви са тези действия и внушения. Ако е виновен, всеки има персонална вина – арест и в кауша. Ако не е виновен, какви са тези приказки от сутрин до вечер”, попита Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България