Бившият премиер за страхуването от Пеевски: Те са страшни и силни

Борисов призова партиите от център-дясно за експертно правителство

ГЕРБ вече ще прави срещи с депутати само на площада

Бойко Борисов, сн. БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  призова всички парти от център дясно да се обявят за незабавни предсрочни избори и да се задължат да направят след тях ”силно експертно, ако искате и реформаторско дясно центристко правителство”.

Според него следващото правителство ще бъде ”за спасение на България, защото трябва да се направят много тежки реформи и много здраво да се затегне коланът”. По думите му щетите вече ”почват да стават непоправими”.

Борисов каза пред бТВ, че председателят на ДПС Лютви Местна управлява държавата, а Ахмед Доган разпределя всичко.

На въпрос дали Делян Пеевски го страхува, бившият министър-председател отговори лаконично – че  ”те всички са страшни и силни”, визирайки и лидера на ДПС.

”Те са страшни хора, силни смели, красиви чаровни - и Местан, и Станишев и цензурираните”, каза Борисов.

Според него темата за срещите между представители на ГЕРБ и Делян Пеевски целят да отклонят вниманието от реалните проблеми на държавата.

"Имаме хубава поговорка, че сме скъпи на триците и евтини на брашното. В държавата се случват непоправими деяния с непоправими щети”, каза Борисов.

Той коментира още в тази връзка, че ”всеки министър и премиер  е длъжен да се среща с депутати по конституция”.

”Повече няма да се срещаме, с никого или ако искат среща - на площада пред всички медии да поставят въпроса", каза Борисов.

Той посочи, че парите за добавки към пенсиите, които обявиха управляващите, не са от държавата, те са кредит и се взимат директно от пенсионната система.

”След няколко години тя ще изгърми. След 2-3 години не могат да получат пенсии. Безработицата, контрабандата са във възможно най-високите размери”, посочи той.

Борисов посочи, че безработицата е най-високата в момента, същото било с контрабандата и с кредитите, които управляващите вземат.

Той каза, че ГЕРБ не си е позволявала вмешателства в съдебната система.

” В момента единствената партия, с която се разправят по жесток начин, е само ГЕРБ. Това опровергава всички твърдения за вмешателство в съдебната система… Аз вярвам в главния прокурор, познавам го, откакто беше съдия. Убеден съм, че в желанието си да бъде принципен е достатъчно твърд към момента, включително и към ГЕРБ”, каза Борисов.

Той коментира, че не може да каже дали смятаната за близка до Цветан Цветанов зам.-главна прокурорка Ася Петрова е била удобно назначение.

”Тя е добър прокурор. Ако е била такава, отдавна главният прокурор да я е махнал, както направи той с много други прокурори и следователи”, каза Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България