Борисов: Румен Петков ще има възможност да седи открито с братя Галеви

"Румен Петков има прекрасната възможност в следващия парламент да седи до братя Галеви и да не се крие по разни заведения". Така лидерът на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов отговори на обвиненията от страна на висшия функционер от БСП, че партията му прилага двойни стандарти в отношението си с ДПС.

Срещите на Петков в качеството му на вътрешен министър с дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни повече като братя Галеви, станаха една от главните причини той да напусне поста си.

Сега обаче Галеви, които са обвинени в организиране на престъпна група за рекет и изнудване, се кандидатират за народни представители и ако съберат нужните гласове, могат да седнат редом с Петков на депутатските банки.

По повод заиграването между БСП и ДПС за мажоритарните кандидати, Борисов коментира, че хората са убедени в това и като ответна реакция "симпатизантите на БСП ще направят "наказателен вот" срещу своите управници, които ги "привързаха" с Доган".

"Оттам ще дойде по-големият резултат на ГЕРБ", смята Борисов.

Според него неслучайно Станишев е подредил цялата си кампания "с лъжи, че Борисов и Костов са заедно, ще затварят болници, поликлиники и ще оставят хората да умрат".

"Цялата негативна кампания да ме привържат с Костов е точно, за да оправдаят действията си пред своя електорат. Хората обаче не са слепи и го виждат - в големите областни градове ДПС не издига свой мажоритарен кандидат - навсякъде те ще играят за БСП, и така социалистите ще се привържат завинаги към ДПС - честито да им е това", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира още, че не гледа данните от социологически проучвания, защото преди евроизборите те казваха, че "БСП са ни победили, а видяхте какъв е резултатът, по никакъв начин те не могат да влияят нито върху активността, нито върху резултатите".

"Там, където съм ходил до момента, е точно обратното - вчера бях в Пазарджик, Хасково, Димитровград - площадите бяха препълнени. Такава активност не съм виждал досега, въпреки че съм бил на обиколки и със Симеон Сакскобургготски", допълни Борисов.

Споделяне

Още от ИЗБОРИ 2009

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?