Борисов: С Путин винаги съм бил в много добри отношения, дори когато сме се карали

Борисов: С Путин винаги съм бил в много добри отношения, дори когато сме се карали

"Аз с Путин винаги съм бил в много добри отношения лични, дори когато сме се карали". Така премиерът Бойко Борисов отговори на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която му предложи руско гражданство, за да може да гласува за руски президент.

Коментарът на Захарова бе по повод казани преди около две седмици на форум на Европейската народна партия и после разпространени във "Фейсбук", шеговити думи на Борисов: "В света има две неща, които не се избират: родителите и президента на Русия".

"Много пъти сме се шегували. За един политик – особено толкова години успешен, има много вицове. И на мен ми разказват вицове за мен. Аз виц казах. Пошегувах се", обясни Борисов в петък.

"Този виц важи и за Ангела Меркел, и за мен", каза Борисов и допълни, че самоиронията е много важно качество за политиците.

Няколко часа по-рано вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева определи изявата на Захарова като "нелепа шега".

Тя сподели учудването си, че Захарова е повдигнала въпроса близо три седмици след изказването на Борисов.

"Реакция трябва да има на подходящото ниво, не мисля, че на българския министър отива да отговаря на говорител", каза Захариева.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?