Борисов с цел всеки ден по две-три неща да са готови

Борисов с цел всеки ден по две-три неща да са готови

Всеки ден по две-три неща трябва да стават готови, защото сме закъснели с 22 години, заяви премиерът Бойко Борисов в неделя при откриването на път картинка край Шабла.

Борисов, който преди това посети Варна с няколко министри, отряза лентата на рехабилитирания близо 47-километров път, свързващ ГКПП "Дуранкулак” на румънската граница с Шабла и Каварна. Ремонтът му струва 17.4 млн. лв. и е финансиран от европейската програма "Транзитни пътища".  За последно пътят е бил ремонтиран преди 30 години, отбеляза Борисов.

"Преди три години за първи път дойдох до Шабла и тук не можеше да се минава. Сега пътят, като идваш от Варна, е все едно на картичка го гледаш - хубав, равен, маркиран", каза премиерът.

"Аз съм убеден, че когато и магистрала Хемус стане готова - в следващия мандат, ако има такъв, и този регион, както и Южна България, ще бъде това, което заслужава да бъде", допълни той.

Новият път да доведе в региона инвеститори и много туристи, си пожеляха метовете на Шабла и Каварна - Райна Бърдарева и Цонко Цонев.

По-късно в Шабла Борисов, регионалният министър Лиляна Павлова, здравният Свилен Нейков и здравният Десислава Атанасова откриха и комбинирана спортна площадка за баскетбол, бадминтон и тенис на корт. Тя е изградена със 134 224 лв., отпуснати от спортното министерство.

След месеци започват ремонтните дейности на естакадата, която ще бъде 16-ия терминал на пристанище Варна, съобщи кметът на Шабла Райна Бърдарева. Тя припомни, че миналата година община Шабла беше сред отличниците по финансова дисциплина, които министър Симеон Дянков обеща да стимулира, и изрази надежда това да се случи.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?