Борисов се нае да решава лични проблеми на българските имигранти в САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов обеща на български имигранти в САЩ да реши проблемите им, като на някои дори поиска номерата на мобилните им телефони, за да може властите да се свържат с тях и да им съдействат за решаване на съответния казус. На срещата на премиера с близо 200 наши сънародници, която се проведе в неделя вечер, присъства и посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова.

От стенограмата на разговора е видно, че премиерът не е останал безразличен към участта на сънародниците. Той успокоява българин, напуснал страната заради заплаха от тъст си да остави съпругата си, че иначе ще има разправия с Георги Илиев (шеф на силовата групировка ВИС – бел. ред.)

"Върни се спокойно, щото и той не е жив! Мисля, че в случая аз не мога да взема отношение, защото това са си лични отношения между баща, дъщеря, зет. Имам навика в лични взаимоотношения да не се бъркам. Спокойно можеш да се върнеш в България, гарантирам ти, че нищо няма да ти се случи! Виж, от жена ти не знам... (смях в залата) Там не мога да се намесвам“, казва Борисов.

Той се спира и върху разсъждения за манталитета на българина, успехите на футболиста Димитър Бербатов в “Манчестер Юнайтед“, развива теза как България може след десет години да изхранва света, ако започнат да се обработват пустеещите земи.

Запитан защо в САЩ не може да се намери типичното българско саламурено сирене, Борисов заявява, че точно за това български власти за разработили стандарта “Стара планина“ (което е за месни продукти – бел.ред.) - за да може да се изнасят българските продукти и да се гарантира качеството им.

Премиерът обяснява и защо са се водили в миналото битки за Дунав и Черно море, а ние не можем да се възползваме от тяхното стратегическо значение.

Той посочва и приоритетите в българското правителство, поставяйки на първо място инфраструктурата, развитието на високите технологии в сътрудничество с Китай и накрая туризмът.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят