Борисов се похвали, че правителството поддържало икономиката жива

Борисов се похвали, че правителството поддържало икономиката жива

"На фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук".

Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук профила си. По думите му правителството щяло да продължи да помага на гражданите и бизнеса. "Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим", обяви той. 

"Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с Covid-19. Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв", посочи премиерът.

Борисов добави, че тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. "Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни", добави Борисов.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?