Борисов се похвали с 11% увеличение на доходите през 2017 г.

Премиерът ще търси възможности за заплатите в МВР догодина

Доходите в страната са се увеличили с 11% от началото на тази година, похвали се премиерът Бойко Борисов по време на откриването на реконструирания топлопровод от Беденски бани до Девин в събота.

"Надявам се в Девин да надминат 30%, защото хората го заслужават. Надявам се работодателите в района да направят така че хората да остават тук с по-високи заплати и по-добри доходи. Факт е, че се увеличава туристическият поток, трябва и обслужване, което да отговаря на високите задачи, които си поставяме", каза министър-председателят, става ясно от видео, качено в профила му във Фейсбук.

В началото на речта си Борисов се обърна първо към присъстващите на церемонията епископ и мюфтия с благодарности, че са дошли, "за да благословите всеки по своему това начинание".

"Защото този регион е видял през вековете такива неща, каквито сигурно ние не ги бихме възприели момента. Господ така е отредил да живеем заедно, двете религии да добруваме и се надявам така да продължи за векове", продължи премиерът.

"Лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода, а тя – чушмена"

"На пръв поглед не е много това, което правим, като пари. Но то има история. Девин имаше фалшив СПА туризъм. Лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода, а тя – чушмена", добави Борисов с пожелание Девин да стане световна СПА дестинация.

"Ако се върнете в годините назад, кога са давани такива целеви пари за образование, за инфраструктура, мога да споря много с вас. Мога да ви напомня за учителската стачка, когато двама министри казаха кога ще приключи тая седянка, но няма да се заяждаме", каза още той.

Говорейки за повишените доходи в страната, Борисов за пръв път коментира и възможността управляващите да увеличат заплатите в МВР догодина. По думите му кабинетът ще прегледа бюджета за 2018 г. и ще търси възможности за това. Премиерът обаче не се ангажира с конкретни срокове и проценти. Както е известно, синдикатите в МВР настояват за поне 15-процентно увеличение със задна дата от 1 февруари т.г.

Към протестиращите пожарникари: "Кажете едно мерси поне за колите"

По повод протеста на пожерникари пред парламента в четвъртък, Борисов си припомни пожарникарските години, в които гасил пожари "само с брезентова мушама и пластмасова каска".

"Искаме на всички да вдигнем заплатите, но първо трябваше да вземем пенсиите. Трудно е някой пожарникар да излезе и да ми каже – гасил съм повече пожари от Борисов. С пластмасова каска, бризентова мушама и ботуши като градинарите. 12 пъти съм настъпвал пирон. Дефламол вземахме от една тенекия. Имахме само една модерна кола, чъкахме отстрани и ѝ ритахме гумите. Карахме ЗИЛ и "Шкода". Ако сега ги кача на тикава, няма да могат да пуснат вода", тросна се министър-председателят, завършвайки: "Ми, кажете едно мерси поне за колите!".

За новия политически проект на Слави Трифонов: "На думи е лесно"

Помолен да коментира новообявения от шоумена Слави Трифонов политически проект, който да търси млади хора с управленски амбиции, Борисов коментира: "На думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно. "

"Аз винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия и тогава става ясно колко трудно става. Ако е голяма партията, например ГЕЕБ има 1200-1300 само общински съветници, областни управители, министри, зам.-министри, депутати, шефове на агенции, зам.-областни управители, кметове, зам.-кметове. От чужбина ли ще ги докараш, откъде ще ги събереш", продължи премиерът.

По думите му "един да те издъни, месеци наред се обясняваш. И казват – това е управлението на ГЕРБ. Така че на думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно. Но му пожелавам успех, това е демокрацията".

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?