Борисов се похвали в Самоков с 1 млрд. лева, хвърлени срещу кризата

Премиерът си намери нов фен, който буташе колелото си между Самоков и Дупница

Борисов се похвали в Самоков с 1 млрд. лева, хвърлени срещу кризата

Държавата е подкрепила българския бизнес с над 1 млрд. лв. през мерките на социалното и икономическото министерство. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в събота в завода на фирмата за електронно оборудване "Самел-90" в Самоков. Компанията произвежда военна техника за заглушаване, а отскоро и бронирани машини.

"Резултатът (от подпомагането) засега е много добър. Безработицата я държим. Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара, и не се чувстват застрашени. Имат гаранции, че няма да ги уволняват", обясни Борисов пред собственик на "Самел-90".

По време на премиерската визита бе съобщено, че "Самел-90" е получила около 380 хиляди лева от държавата по мярката 60:40. Така били запазени около 90 от общо 400-те работни места в компанията.

От друг постинг на Борисов обаче стана ясно, че "Самел-90" определено не е опряла до държавните пари. Компанията строи в моментаспортно-възстановителен комплекс със СПА, медицински и конферентен център, жилищен комплекс, хотел и парк. Общата инвестиция е за 70.1 млн лв, а срокът за завършване е 3 години.

"Сигурен съм, че с реализирането на проекта ще се допринесе сериозно за цялостното развитие на региона", разказва Борисов.

В събота той отиде да види и рехабилитирания участък на пътя между Дупница и Самоков, който е част от европейския коридор 8. Пътят свързва магистралите "Струма" и "Тракия", а преди години имаше планове да стане трасе за магистрала "Рила". След това магистралата бе понижена до проект за скоростен път, които и досега е с твърде неясно бъдеще.

Премиерът реши да се заговори с местен жител, който си буташе колелото по натовареното шосе. Човекът видя Борисов и тръгна да пресича без да гледа трафика. Премиерът се притесни, че новият му фен може да бъде блъснат.

"Леко, леко, леко, леко… Идва кола, бе. Ей. Леко, ще те сгази, братче", притесни се премиерът.

"Слушай да ти кажем честно. Аз не съм от ГЕРБ, но браво. Идеално", каза човекът с колелото, сочейки към новия път. Борисов изпита известни затруднения да се отърве от туко що спечеления привърженик, намерен на пътя между Самоков и Дупница.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?