Борисов се срещна с руската посланичка и поиска "взаимноизгоден диалог"

Бойко Борисов и Елеонора  Митрофанова, сн. Министерски съвет

България държи да има открит и взаимноизгоден диалог с Руската федерация, при който страната ни се води от националните си интереси и евроатлантически приоритети. Това е заявил българският премиер Бойко Борисов на среща с новата руска посланичка Елеонора  Митрофанова във вторник.

Двамата са обсъдили "двустранните отношения и наличието на желание и от двете страни те да бъдат задълбочавани в дух на добронамереност и прагматичност", съобщиха от правителствената пресслужба.

От разпространената информация не става ясно дали двамата са засегнали шпионската афера, която доведе до отзоваването на двама руски дипломати преди ден. С тях за последната годината България обяви за персона нон грата общо осем руски дипломати. 

Срещата е била по повод началото на мандата на руската посланичка.

Българският министър-председател ѝ е пожелал успешен мандат в България и посочил сериозния потенциал за сътрудничество в сферата на икономиката и търговията.

По думите му България и Руската федерация могат да развиват успешно партньорство в редица области като например културата, туризма и селското стопанство.

В съобщението на Министерския съвет не се цитира Елеонора Митрофанова. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?