Борисов се ваксинира срещу коронавирус на живо във Фейсбук

Борисов се ваксинира срещу коронавирус на живо във Фейсбук

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се ваксинира срещу коронавирус с "Модерна", като това беше излъчено на живо във фейсбук профила му.

След като попълни информирано съгласие, го попитаха дали има някакви здравословни опаквания, а той отговори, че има оплаквания само от служебното правителство.

"Ще се моля на всеки, който е гласувал за нас, да отиде да се ваксинира. 650 000 не са малко хора", каза лидерът на ГЕРБ, която за пръв път остана втора политическа сила.

След Борисов се вакиснираха Томислав Дончев, Младен Маринов и други представители на партията. "Ваксинирайте се всички. Не боли", призова Маринов.

Преди години, когато беше кмет на София, Борисов е споделял, че го е страх от инжекции.

"Обръщам се към политическата класа - нека ваксинирането да бъде основният ни общ приоритет", заяви председателят на ГЕРБ в болница "Софиямед", докато се ваксинира близо 9 месеца след като преболедува вируса.

По думите на Борисов в Европа скоро няма да може да се пътува без ваксинационен сертификат. "Аз съм против задължителните неща, но трябва с много убеждаване от нас и от докторите да се ваксинират хората, за да се постигне този колективен имунитет. Трябва да ги агитираме да се ваксинират, защото няма по-ценно от колективния имунитет. Ние осигурихме ваксините. Хората трябва да се ваксинират по желание, не насила", посочи Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ, цитиран от партийния пресцентър, е изразил несъгласието си с действията на служебното правителство, което не е поканило бившия министър на образованието и науката Красимир Вълчев и вицепремиерa в правителството на ГЕРБ, отговарящ за науката - Томислав Дончев, при пускането на вода на първия български научноизследователски кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Средствата за този кораб бяха осигурени от правителството на Бойко Борисов, посочват от партията.

"Нямам други оплаквания освен служебното правителство. Направихме научноизследователски кораб - чудесен, днес го пускат на вода и нито Томислав Дончев, нито Красимир Вълчев са поканили. А тези сега нямат никаква заслуга за този кораб", казал Борисов.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?