Борисов ще разкрие в последния момент мястото на брифинга си

Засега остава тайна къде ще бъде пресконференцията на ГЕРБ в изборната нощ. Няколко високопоставени представители от партията на Бойко Борисов заявиха в петък пред Mediapool, че мястото няма да бъде съобщено преди 20.30 часа в неделя, тъй като още не е мислено по този въпрос.

Борисов, който очаква ГЕРБ да триумфира като първа сила след местните избори на 28 октомври, се ядоса на правителството, което го остави на опашката в реда за пресконференциите, които традиционно се провеждат в НДК. Той върна акредитациите за изборната нощ в НДК, тъй като правителството реши изявленията да се правят според парламентарното представителство. Така кабинетът прати пресконференцията на ГЕРБ за малките часове, когато избирателите са или силно незаинтересовани от приказките на политиците, или въобще не се пред телевизора. 

Борисов се отказа от полагащата му се пресконференция и в нощта на евроизборите, след като социологически агенции първоначално обявиха, че победител е ДПС, а лидерът на партията Ахмед Доган “джентълменски” отстъпи правото на първи брифинг на премиера и лидер на БСП Сергей Станишев. По-късно се разбра, че ГЕРБ получава най-голям изборен резултат, а Борисов говори на следващия ден.

От изявления в НДК се отказа и ДСБ, тъй като организираните от правителството пресконференции са казионни. “Те не са съобразени нито с интереса на гражданите и гласоподавателите, нито с интереса на медии, зрители и слушатели”, са казва в съобщение на партията. ДСБ кани журналистите в централата си на 29 октомври от 11 ч., когато ще бъде отговорено на всички въпроси.

Кандидатът за столичен кмет на ДСБ и СДС Мартин Заимов също няма да влезе в предвидената за изказвания зала. Неговата трибуна ще бъде разположена за целта шатра около НДК.

Споделяне

Още от Местни избори 2007