Борисов спасява чистачките на летище София като гони външната фирма

"Аз съм достъпен - дали е чистачка или съдийка, все тая"

Снимка: БГНЕС

След като спря обществени поръчка за над 1.5 млрд. лв. заради "витаещи съмнения" около участниците, премиерът Бойко Борисов ще прекрати и договор на летище София, за да спаси протестиращите срещу наемането на външна фирма чистачки. Нямало значение какво ще му струва това, стана ясно от съобщение на една от недоволните чистачки на летището във Фейсбук.

Евелина Петрова разказва как Борисов ѝ се обадил лично да ѝ каже, че ще прекрати договора с наетата външна фирма, за да остави чистачките на работа.

"Аз съм достъпен - дали е чистачка или съдийка, все тая", коментира Борисов пред представители на български медии в Брюксел. Той обясни, че не било целесъобразно дейността по почистването на столичната аерогара да се преотдава на подизпълнител, след като съвсем скоро ще започне процедурата по концесиониране на самото летище.

Преди две седмици чистачките на летище София излязоха на протест срещу сключен от директора на държавното дружество Христо Щерионов договор с външна фирма за почистване на летището. Независимо че е договорено да започнат работа там, чистачките настояваха да останат служители на летището. Щерионов обаче заяви, че договорът, който е за срок от 4 години, няма да бъде развален. Той обясни тези действия с жалбите на пътници от чистотата на летището и с това, че било по-евтино да наеме външна фирма

Петрова разказа по-рано през деня как премиерът ѝ се обадил, за да я информира за плановете си да прекрати сключения договор с фирмата за почистване и да остави чистачките като служители на "Летище София". Съобщението ѝ е споделено и на Фейсбук страницата на министър-председателя.

"Вярвате ли в чудеса?! Аз – Да!", пише тя. Mediapool публикува писанието в автентичния му вид.

"Преди половин час говорих с г-н Бойко Борисов, да, с г-н Бойко Борисов – Министър-Председателя на Република България. Той каза, че независимо от всички сложности и трудности, които ще му струва това, ще прекрати договора, и ще ни остави да работим на летището", пише Петрова.

"Трудно мога да сдържам вълнението си, още по-трудно сълзите си, нямам думи, с които мога да изразя всичко което бошува в мен, но знам едно - удари ме гръм! Пожелавам на всеки поне веднъж в живота си да се почувства така значим. Аз съм чистачка, на която се обади Премиера. Господин Борисов спасява моето семейство, спасява нашите семейства!!! Ние знаем колко трудно ще бъде това за него. И точно поради тази причина още повече сме признателни и благодарни!", пише тя.

И завършва съобщението си с: "Господин Борисов, Бог да Ви благослови!".

Споделяне

Още по темата

Още от България