Борисов: Станишев и Орешарски заслужават да бъдат мразени заради безотговорието с бежанците

Според него има умисъл към Фандъкова в настаняването на на голям брой имигранти в София

Груба грешка е над 70% от бежанците и нелегалните имигранти да се настаняват в София, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в събота. Той каза, че съзира умисъл към кмета на София Йорданка Фандъкова от страна на управляващите.

”Много тежък проблем. Не му завиждам на Йовчев (бел. ред. вътрешният министър Цветлин Йовчев), защото на него ще му падне на главата, а той е добър министър. Орешарски е безотговорният човек. Станишев е безотговорният човек. И те заслужават много да бъдат мразени за това”, заяви Бойко Борисов,  цитиран от  ”Фокус”.

Борисов каза, че над 2000 души се водят на частни адреси и ситуацията не може да бъде контролирана от полицията.

”Вече има над 4 000 – 5000 души, които няма къде да живеят, няма къде да работят. Идват студени дни, хората ще слязат в метрото. Вече влизат и в разкопките. Ще направят много сериозен проблем на София, нерешим за в бъдеще. Виждам голям умисъл в това. Виждам абсолютна невъзможност не поради некадърност. В случая и полицията, и службите нямат човешкия ресурс, възможността да се справят с това нещо в последствие”, коментира Бойко Борисов.

 Според него, ако бежанците са в по – малък град или населено място,  службите ще имат възможност да ги контролират.

”Как ще преброиш 2000 души, които сега са в София по частни адреси. Дали са там, къде са в града? Тези хора, когато са лишени от работа, от място къде да живеят. Тези, които са със семействата си е по – лесно, но другите – младите ще се организират в групи. Не мога да си представя, че заради Орешарски да му осигуряват задните входове, и отпред, и отзад на сградите, тези квартали не се пазят”, каза още Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?