Борисов: Станишев ме имитира и се пъчи

Станишев ме имитира и се пъчи. Много е малък, за да иска дебат с мен, много му харесва с мен. Това заяви в четвъртък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му на всички им е писнало от измишльотините на Станишев, който бил освиркван, където и да отиде.

"Станишев иска още панически два три дена да може да говори, че е наред държавата, за да може да дезертира от властта", добави Борисов. Той съобщи, че бюджетът на страната е със 160 млн. лева "на минус", което означава, че до края на годината минимум няколко милиарда лева ще бъдат "потопени от държавата". Правителството крие тези загуби на бюджета и затова днес няма заседание на Министерския съвет и няма дебати с участието на премиера, продължи Бойко Борисов и обясни: "Цветанов го издирва по плажовете на Варна - няма го. Мартин Димитров го търси, всички го търсят". След това неформалният лидер на ГЕРБ каза, че за него страната няма премиер.

Предвид докладите от последните няколко дни, които излязоха от Световната банка, международните институции и преса, Борисов коментира, че, ако за него говорят така както за Станишев, ще се скрие в дън земя и няма да коментира никого.

"Той всички грехове на Костов се опитва да ги припише на мен. Не му прави чест да ми приписва пасивите от управлението на Костов", посочи столичният кмет, напомняйки на премиера, че в Синята коалиция освен Костов са и СДС, БЗНС и много други.

"Факт е, че той по мой адрес освен да ми приписва Синята коалиция, не можа да каже нещо, което да не сме изпълнили и направили", заяви Борисов. Той смята, че Станишев няма как да се измъкне от клопката на Доган.

Нагла лъжа според Борисов е твърдението, че е приватизирал болници. "Аз възстановявам, строя, обзавеждам и давам на хората. Аз, когато той беше в Банкя, бях в Пловдив, иначе щях да сляза и да умиря хората, те го мразят", заяви още Борисов.

Кметът посъветва журналистите да зададат на Станишев следния въпрос: "Как може всички големи медии със скрити камери да разкриват купуване на гласове, а МВР и ДАНС да не могат да разкрият нито едно?". След това си отговори, че се търси прикриване на купуването на гласове.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?