Борисов: Там, където съм аз, е прозрачността

Там, където съм аз, е прозрачността, заяви премиерът Бойко Борисов в сряда. Тази негова констатация беше предшествана от журналистически въпрос кога заседанията на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще бъдат открити за медиите. Първоначално Борисов, който не скри, че му е неприятно задето е изтичала информация от преговорите, заяви, че по-прозрачно от това не може да бъде.

След това той беше подсетен от журналисти, че може да е като в Столичната община, където има балкон за медиите и изнесени колонки, както и монитор, посредством които журналистите следят заседанията.

“София е еталон. За съжаление държавата не е на нивото на София“, заяви Борисов. И се впусна в разсъждения: “В София не можеше един лев да се похарчи без да стане огромен дебат. Вижте колко пъти вие като медии и по колко минути сте предавали от общинския съвет, докато бях кмет, и колко го правите сега. Колко общински съветници сте показали сега и по колко пъти опозицията е коментирала действията ми в Столична община. Така че там където съм аз, е прозрачността“.

“Ще разговаряме с другите страни от тристранката и, ако са съгласни, аз нямам против“, заключи Борисов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?