Борисов: Търсим консенсус за реформите, лош знак е да бъдат бламирани в парламента

Бойко Борисов, сн. БГНЕС

Търсим възможно най-голям консенсус за реформите, лош знак е те да бъдат бламирани в парламента, заяви премиерът Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерския съвет в сряда.

Премиерът заяви, че е необходимо да бъдат съгласувани с всички заинтересовани страни реформите, които правителството се е ангажирало да провежда. Коментарът му бе по повод одобрените от кабинета пенсионни промени в Кодекса за социално осигуряване.

"Да, много време и нерви е понякога, и ресурси, най-вече ресурс, време трябва да си заделите, но ефектът след това е по-добър”, заяви премиерът и даде пример с пенсионната реформа и концепцията за реформа в съдебната система.

"Тъй като предстои да се приемат в парламента здравна реформа, правосъдна реформа, сигурност, антикорупционната стратегия, ще ви моля всички парламентарни групи, които представят коалицията в парламента, да се съобразяват с решението на Министерския съвет и това, което гласуваме ние. Би било много лош знак някои от тези реформи или това, което предлагаме да излиза от името на кабинета, защото всички вдигаме ръце тук, в парламента да бъде бламирана една или друга реформа”, посочи още Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България