Борисов: Те ме целуват, аз ги прегръщам... Вие преглеждате ли ги тея?

Премиерът Бойко Борисов свика извънредно заседание на правителството заради коронавируса. В опит да успокои паникьосаното население, което изкупува дезинфектанти, маски, храни и лекарства като преди края на света, премиерът разпореди актуална информация да се дава вече не веднъж, а два пъти дневно. И увери, че правителството няма никакво намерение да крие информация за болни, ако такива се установят. Борисов допълни, че всички доктори му обяснявали, че и това ще отшуми.

Към края на заседанието премиерът се сети и за собствената си безопасност. Той подчерта, че шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, който е начело на оперативния щаб, засега на препоръчвал да се отменят публични събития, както и срещите на правителствено ниво.

https://www.mediapool.bg/gal/87/orig_b69eceb9df831a9203bd00294fe66b8e.jpg

"Мутафчийски не дава да забраним публичните и на министерски съвет срещите. Аз всеки ден имам президент, премиер, някаква делегация. Вие преглеждате ли ги тея като идват? Еми... Те ме целуват, аз ги прегръщам... Да не стане да...", заяви Борисов.

Премиерът сгълча Мутафчийски и за това, че "със съжаление" му съобщавал, че у нас няма коронавирус. И в типичния си стил разпореди да се намери поне един.

"Ей, колко съжаляваш, че нема, значи... Айде, да е един, та да мирнете и вие. С такова съжаление одеве вика: "Ами съжалявам, ама нямаме". Ми измислете един, че имаме, за да спреме да съжаляваме всички, че само в България немаме. Значи, това явно ни дразни...", заяви Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България