Борисов: "Това е най-добрият бюджет за парите, с които разполагаме"

Това е възможно най-добрият бюджет за парите, с които разполагаме. Това коментира пред журналисти в Царево премиерът Бойко Борисов по повод на обсъждането на бюджета за следващата година в парламента. В Царево премиерът заедно с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, директора на НИМ Божидар Димитров и кмета на Царево Георги Ляпчев откри обновения исторически музей.

"Ще има повече пари за образование, за здравеопазване, много пари за култура, археология – традиционно за това, за което винаги сме давали – за инфраструктура, и за всичко останало", продължи премиерът, цитиран от Агенция "Фокус".

На въпрос дали този бюджет ще позволи намаляване на безработицата и откриването на нови работни места, след като е инвестиционно насочен, министър-председателят заяви, че това е единственият шанс за създаване на нови работни места, макар че в Европа рецесията расте и засяга една по една държавите.

"От вчера и Финландия е на минус", посочи той. "По принцип, когато Германия започва да слиза надолу, с много държави, които са свързани с нея и с нейната икономика, се случва същото. Затова правим и такъв консервативен бюджет, защото искаме да си пазим финансовата стабилност", продължи Борисов.

"На България никой никога няма да ѝ помогне. На Гърция, Испания и Португалия има кой да им помага. На нас никой няма да ни протегне ръка, ако сами не си свършим работата. Освен това, правителство още в началото даде 1 млрд. лв. за пенсии при най-голямата криза и дефицит в бюджета. Иска ми се още да има, но съм сигурен, че ако продължим със същата дисциплина, следващата година страната ни ще стане много по-добро място за живеене".

На въпрос дали ще зарадва пенсионерите за Коледа, Борисов отговори: "Ако има пари – с удоволствие, но ако няма пари - няма да изложим на риск фиска”.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес