Борисов: Този път този "Кой" не е "Той"

Лидерът на ГЕРБ не иска да дебатира сам с Нинова, а заедно с екипи на неутрална територия

Борисов: Този път този "Кой" не е "Той"

Лидерът на ГЕРБ продължава да задава въпроса "Кой" стои зад кадровите смени, извършвани от служебния кабинет и отново предупреди, че целта им е изборни манипулации.

"Това поголовно подменяне на кадри – в пристанища, летища, служби, области... И в същото време да излезе г-жа Нинова и да каже, че тя не знаела. Оказва, че никой не знае какво става в държавата. След като най-големите партии не знаят, тогава "Кой?. Ама този път този "Кой" не е "Той". Има някой друг "Кой" или "Той". Надявам се някой ден да разберем всички ние", заяви в петък Бойко Борисов, използвайки популярния въпрос "Кой", който се асоциира с Делян Пеевски.

Според него след смяната на главния секретар на МВР Георги Костов се подготвят и смени на полицейските началници.

Борисов обаче каза, че не знае кой е новият "Кой": "Според мен този път са повечко хора. Умножиха се. Сега не се знае кой ще смени областните управителите, след като и президентът Радев каза, че изборите са били честни и не е имало никакъв проблем. Ако подменят всички (областни управители), това ще е само с една цел, да манипулират изборите. Те само това могат. Искате ли да се върнем на Костинброд?", попита Борисов, визирайки изфабрикуваната афера с надпечатаните бюлетини преди изборите през 2013 г.

Нинова: Отдавна чакам с Борисов да се разберем като мъже

Отдавна чакам с Бойко Борисов да се разберем като мъже. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в петък по повод изявлението на председателя на ГЕРБ, че иска дебат не само с нея, а между екипите на двете формации.

"Изненадана съм от мотива на г-н Бойко Борисов да откаже дебати с мен с аргумента, че съм жена. Първо - това е обида към всички жени, които той смята за недостойни за политически разговор. Сигурно е забравил, че неговата партия подкрепя закон за равнопоставеност на мъжете и жените. Не се притеснявайте, че съм жена, господин Борисов. Отдавна чакам да се разберем като мъже", каза Нинова, цитирана от партийния пресцентър на левицата.

Още

Дебат между партийни екипи в присъствието на лидерите

Бившият премиер отхвърли предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова за дебат помежду им, като коментира че "не иска да прави сеир" и "с жени трудно се надговаря": "Аз се сеир на хората не искам да правя. (Нека) да се явим с екипите си, да си извади министрите, ще седнем тема по тема да си кажем всичко и хората да изберат. Ще се съберем на неутрално място с екипите. Естествено, че и ние ще бъдем там (с Корнелия Нинова – бел.ред.)".

Борисов разкритикува начина, по който се организират дебатите в телевизионните студиа, давайки пример с дебата в петък сутринта между бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия енергиен министър от БСП Драгомир Стойнев. "Не може финансов и енергиен министър да се питат за престъпността и външната политика", смята Борисов.

Лидерите на ГЕРБ и БСП са водачи на депутатските листи на своите партии в 25-ти МИР в София. Преди ден Нинова заяви, че ако Борисов се съгласи, тя ще излезе на дебат с него. Според нея дебатът между водачите на листи е задължителен. През последната седмица двамата си отправят взаимни обвинения чрез медиите за това кой е по-голям анти-натовец и за цените на "безплатното" саниране.

Санирането вече е толкова евтино, че фирмите не могат да санират

Борисов каза, че по време среща със строителната камара са го информирали, че цените на българското строителство - магистрали, жп и пречиствателни станции, са най-ниските, дори за санирането са толкова ниски, че не могат да санират (115 лв. за кв. метър). Така бившият премиер отвърна на твърденията на БСП, че санираното се прави с некачествени материали и на високи цени.

"На санирането отидохме на 115 лева и те не могат да строят на него. Строителните материали се вдигат с 19%", каза той.

Според него атаката срещу ГЕРБ за програмата за саниране е "абсолютно несъвместима с логиката". Той отхвърли и обвиненията, че само големи компании печелят обществени поръчки, защото, по думите му, делът на малките и средни предприятия бил много по-голям. Големи фирми печелели само поръчки са наистина големи проекти, но и тогава се работело с подизпълнители.

За критиките на БСП, че ГЕРБ са увеличили външния дълг, Борисов ги призова да проверят наистина как е нараствал външният дълг: "Да почнат с Петия и Шестия конгрес (на БКП), да проверяват (онези) 45 години плюс последните 27 години, да проверят всички дългове, които са натрупали те".

Още по темата
Още от Избори 2017