Борисов: Този път този "Кой" не е "Той"

Лидерът на ГЕРБ не иска да дебатира сам с Нинова, а заедно с екипи на неутрална територия

Борисов: Този път този "Кой" не е "Той"

Лидерът на ГЕРБ продължава да задава въпроса "Кой" стои зад кадровите смени, извършвани от служебния кабинет и отново предупреди, че целта им е изборни манипулации.

"Това поголовно подменяне на кадри – в пристанища, летища, служби, области... И в същото време да излезе г-жа Нинова и да каже, че тя не знаела. Оказва, че никой не знае какво става в държавата. След като най-големите партии не знаят, тогава "Кой?. Ама този път този "Кой" не е "Той". Има някой друг "Кой" или "Той". Надявам се някой ден да разберем всички ние", заяви в петък Бойко Борисов, използвайки популярния въпрос "Кой", който се асоциира с Делян Пеевски.

Според него след смяната на главния секретар на МВР Георги Костов се подготвят и смени на полицейските началници.

Борисов обаче каза, че не знае кой е новият "Кой": "Според мен този път са повечко хора. Умножиха се. Сега не се знае кой ще смени областните управителите, след като и президентът Радев каза, че изборите са били честни и не е имало никакъв проблем. Ако подменят всички (областни управители), това ще е само с една цел, да манипулират изборите. Те само това могат. Искате ли да се върнем на Костинброд?", попита Борисов, визирайки изфабрикуваната афера с надпечатаните бюлетини преди изборите през 2013 г.

Нинова: Отдавна чакам с Борисов да се разберем като мъже

Отдавна чакам с Бойко Борисов да се разберем като мъже. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в петък по повод изявлението на председателя на ГЕРБ, че иска дебат не само с нея, а между екипите на двете формации.

"Изненадана съм от мотива на г-н Бойко Борисов да откаже дебати с мен с аргумента, че съм жена. Първо - това е обида към всички жени, които той смята за недостойни за политически разговор. Сигурно е забравил, че неговата партия подкрепя закон за равнопоставеност на мъжете и жените. Не се притеснявайте, че съм жена, господин Борисов. Отдавна чакам да се разберем като мъже", каза Нинова, цитирана от партийния пресцентър на левицата.

Още

Дебат между партийни екипи в присъствието на лидерите

Бившият премиер отхвърли предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова за дебат помежду им, като коментира че "не иска да прави сеир" и "с жени трудно се надговаря": "Аз се сеир на хората не искам да правя. (Нека) да се явим с екипите си, да си извади министрите, ще седнем тема по тема да си кажем всичко и хората да изберат. Ще се съберем на неутрално място с екипите. Естествено, че и ние ще бъдем там (с Корнелия Нинова – бел.ред.)".

Борисов разкритикува начина, по който се организират дебатите в телевизионните студиа, давайки пример с дебата в петък сутринта между бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия енергиен министър от БСП Драгомир Стойнев. "Не може финансов и енергиен министър да се питат за престъпността и външната политика", смята Борисов.

Лидерите на ГЕРБ и БСП са водачи на депутатските листи на своите партии в 25-ти МИР в София. Преди ден Нинова заяви, че ако Борисов се съгласи, тя ще излезе на дебат с него. Според нея дебатът между водачите на листи е задължителен. През последната седмица двамата си отправят взаимни обвинения чрез медиите за това кой е по-голям анти-натовец и за цените на "безплатното" саниране.

Санирането вече е толкова евтино, че фирмите не могат да санират

Борисов каза, че по време среща със строителната камара са го информирали, че цените на българското строителство - магистрали, жп и пречиствателни станции, са най-ниските, дори за санирането са толкова ниски, че не могат да санират (115 лв. за кв. метър). Така бившият премиер отвърна на твърденията на БСП, че санираното се прави с некачествени материали и на високи цени.

"На санирането отидохме на 115 лева и те не могат да строят на него. Строителните материали се вдигат с 19%", каза той.

Според него атаката срещу ГЕРБ за програмата за саниране е "абсолютно несъвместима с логиката". Той отхвърли и обвиненията, че само големи компании печелят обществени поръчки, защото, по думите му, делът на малките и средни предприятия бил много по-голям. Големи фирми печелели само поръчки са наистина големи проекти, но и тогава се работело с подизпълнители.

За критиките на БСП, че ГЕРБ са увеличили външния дълг, Борисов ги призова да проверят наистина как е нараствал външният дълг: "Да почнат с Петия и Шестия конгрес (на БКП), да проверяват (онези) 45 години плюс последните 27 години, да проверят всички дългове, които са натрупали те".

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?