Борисов уволни зам.-министърка, спала в бар

Отстранената Надя Маринова

Заповед за освобождаване на зам.-министъра на туризма Надя Маринова издаде премиерът Бойко Борисов във вторник, за която пресцентърът на Министерски съвет обясни, че е взета по негова лична преценка.

По-късно обаче самият министър-председател обяви, че е направил това, защото Маринова  "спи пияна в бар". Попитан как е разбрал за случая, Борисов заяви: "Така ми казаха. Какво да направя? С какъв авторитет ще отиде в бранша?" Той посочи, че имало и снимки на зам.-министърката, която изкара на поста пет месеца.

Само преди дни в социалните медии се появи снимка с приличаща на Маринова жена, която спи в нощен бар на софийско заведение. Сайтове твърдяха, че зам.-министърът била забелязана да се вихри на дансинга под звуците на руска музика, а малко след полунощ заспала в тоалетната на заведението. След като охраната я е върнала на масата, зам.-министър Маринова продължила съня си насред нощния бар.

Очевидно санкциите заради пиянски изпълнения са част от новото амплоа на премиера, в което е влязъл във втория си мандат. През 2009 година той не обърна внимание на откровението на министъра на културата Вежди Рашидов, който на пресконференция призна, че "малко се е насосал"

Маринова отговаряше за маркетинга и рекламата на българския туризъм, за които преди дни министърът Николина Ангелкова даде заявка за сериозни промени, за да са по-ефективни и да привличат повече туристи у нас.

Зам.-министър Маринова нямаше особени публични прояви, както и другият заместник на Ангелкова Ирена Георгиева.

Надя Маринова е магистър по икономика от университета Braunschweig, Германия. Защитила е степен "доктор" в Нов български университет и пред БАН (ВАК). Има 18-годишен академичен опит в Нов български университет, от които 12 години преподавателски в областта на мениджмънта и маркетинга в туризма и управление на проекти в туризма.

Тя е също така вицепрезидент на "Европейската мрежа от младежки центрове" към Съвета на Европа.

Споделяне

Още от България