Борисов вся смут с изявление от КСНС, което не е правил, но качил във Facebook

Борисов вся смут с изявление от КСНС, което не е правил, но качил във Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува на стената си във Facebook своето изявление пред проведения по-рано във вторник Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при президента, посветен на еврофондовете. Казаното от него бе цитирано от медиите в новините им за заседанието, но малко по-късно участници в КСНС казаха, че Борисов всъщност не е говорил такива неща на съвета.

Интересно е, че публикуваното от Борисов първоначално изявление, което след това е и редактирано, звучи съвсем автентично. То започва с обръщение: "Уважаеми г-н Президент,
Уважаеми г-н министър-председател, Уважаеми колеги" и продължава с обясненията му защо темата за европейските фондове трябва да се обсъжда на КСНС. По този начин той опонира на премиера Пламен Орешарски, който, според официално съобщение на МС, е казал, че не вижда каква е връзката между еврофоновете и националната сигурност, за да се обсъжда темата в КСНС.

По-нататък Борисов поставя въпроса за големите инфрастурктурни проекти, започнати при неговото правителство, и дали те ще се завършат.

Създалата се ситуация поставя президентството в неловко положение, тъй като заседанията на КСНС се стенографират. Според осведомени, от "Дондуков"2 са помолили Бойко Борисов или да свали своето изявление, или партията му да уточни, че той е искал да говори на тези тема, но не го е направил.

Последва нов постинг на Бойко Борисов във Facebook, с който той общо взето признава, че първоначално публикуваното му изказване от КСНС не отговоря точно на това, което е говорил пред съвета.

Той даде следното обяснение: "Държа да отбележа, че поради някои опити общественото внимание отново да бъде отклонено с измислени скандали, пояснявам, че по време на КСНС при президента, за да не губя времето на участниците, а и болшинството от тях си нямаха хабер от темата, им представих четирите констатации буквално и подчертах за огромното значение на темите от последния абзац в публикувания текст, а другото го споделям с вас във Фейсбук, тъй като многократно съм говорил по тези важни въпроси. И съветвам управляващите да прочетат внимателно всичко, което съм споделил тук, вместо да издребняват".

Споделяне

Още от България