Борисов за Божков: Не влизам в обяснителен режим на обвиняеми

Борисов за Божков: Не влизам в обяснителен режим на обвиняеми

"От времето, в което изпълнявах длъжността главен секретар на МВР, не влизам в обяснителния режим на обвиняеми".

Това казва в писмен отговор до бТВ премиерът Бойко Борисов по повод интервюто, което хазартният бос Васил Божков даде преди ден пред медията. "Знаете ли кое е общо между онези мутри и тези? Борисов! И тогава беше, и сега. А кое е различното, знаете ли? Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, а сега го има", каза тогава Божков.

Бизнесменът добави, че "Левски" е напът да фалира, защото Борисов е унищожил компаниите, които са го издържали.

"Какво сме му взели – завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта", каза тогава премиерът пред в. "Сега" по повод  обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса.

Пред бТВ хазартният бос каза още, че е получавал консултации за бизнеса си директно от министъра на финансите Владислав Горанов. Борисов веднага заръча на министъра "да излезе и да се обясни" и малко след това последва пресконференция на Горанов . Министърът не отрече, че се е срещал с Божков, но не носел вина, че бизнесменът не си плаща данъците и таксите.

Сега Борисов обяви, че няма какво повече да каже по въпроса. "Темата с неверните обвинения на обвиняемия Божков приключи вчера с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на Комисия по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова. От времето, в което изпълнявах длъжността главен секретар на МВР, не влизам в обяснителния режим на обвиняеми", пише той до бТВ.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?