Борисов за БСП на Бузлуджа: Нека си хапнат и пийнат, те обичат

Борисов за БСП на Бузлуджа: Нека си хапнат и пийнат, те обичат

Премиерът Бойко Борисов честити празника на БСП на Бузлуджа. В Нови пазар, където откри реновираните сгради на общината, полицията и пожарната, Борисов коментира призивите за смяна в управлението на страната, издигнати на многохилядния събор на социалистите с думите: “Нека си хапнат, да пийнат, те обичат”.

“Не бива да се харчи енергия, това си е тяхна традиция. Много злини са направили на България за тези десетилетия управление, но да не им разваляме празника", допълни министър-председателят.

На журналистически въпрос дали смята, че БСП са демонстрирали мощ със сбирката си, той попита: “Каква мощ за демонстрирали? В Нови пазар в цялата община имат един кмет, в Шумен – един. Това е страшна мощ.", каза Борисов .

По думите му работа на ГЕРБ е “да показваме какво е било и се радвам, че вече кметовете започнаха, слагат снимки на това, което е било и слагаме снимки на това, което сме направили”. Можете спокойно да им покажете: "Това беше по време на управлението на БСП, а сега е така", коментира министър-председателят.

"Аз знам какво е да си кмет по управление на БСП - в София щяха да уморят хората. Не помните ли, направиха криза с боклука. Защо после няма никакви кризи? Не помните ли техният лидер, когато ходеше да мие с Вълка улиците в София? Те ще ми говорят за кметове какво са правили, какво са мъчили, да не говорим, че са ги и трепали преди години, около 44-та. Но честит им празник, ние показваме", коментира Борисов.

Отново на журналистически въпрос, че все пак на Бузлуджа са се събрали близо 50 000 души, Борисов каза “Ами те са толкова” и отново попита "Каква мощ демонстрират?”

“Аз три пъти им занесох властта. Диктаторът отиде и им каза: "Моля ви се вземете, управлявайте, ето ви оставката“. Три пъти го правих, дето се вика, смеят ми се сега, и те не могат. Е и какво – на шест месеца да правим избори, това ли иска държавата и това ли се очаква? Те са опозиция, а ние не можем да делим кметовете. Най-много кметове имат ГЕРБ и ДПС. Сега да не даваме на кметовете на ДПС?“, попита премиерът.

"Шумен колко години - пречиствателна станция им направихме, зала, 28 блока санирани, кръгово и чакате стадиона. Поне да не го бяха разрушили, а не да го направим. Нека се забавляваме с тях, не са лоши. Колелета карат, коне карат“, добави още Борисов, иронизирайки Корнелия Нинова, която поведе велопоход в деня преди събора на Бузлуджа.

Споделяне

Още по темата

Още от България