Борисов за напредъка на "Струма": Работят като пчелички, дайте им премия!

Прокопани са 600 метра от двете страни на тунела "Железница", мантинели се монтират на цели участъци

Борисов за напредъка на "Струма": Работят като пчелички, дайте им премия!

Задоволството си от напредъка на строежа на участъци от автомагистрала "Струма" изрази премиерът Бойко Борисов, който в сряда направи инспекция как вървят работите. Заместник-регионалният министър Николай Нанков докладва от задната седалка на джипа, че са прокопани около 600 метра общо от двете страни на тунела "Железница", който ще най-дългият у нас.

"Много съм доволен от напредъка на строителството на автомагистрала „Струма“. Стотици хора работят, стотици семейства имат заплати, миналата седмица платихме, така че за светлите празници хората да имат средства. Дайте им премии, виждате как работят като пчелички", каза Борисов пред медиите, предаван на живо във Фейсбук профила му.

Той обясни как на места по магистралата вече се монтират мантинели, поставят се укрепителни мрежи и се завършват канавки. Миналата година предсрочно беше пусната за движение отсечката от автомагистралата от Благоевград до подхода към тунела. В момента се довършват останалите близо 6 км след "Железница" в посока Гърция, посочват от правителствената пресслужба.

"Първо е поляна, а след това – магистрала, и вижте с каква модерна техника се работи", не пропусна дежурните си реплики от всички подобни инспекции Борисов.

По думите му екипите използват всеки един момент от времето, когато е благоприятно, и не спират да строят, въпреки извънредното положение заради коронавируса.

По този повод Нанков информира, че всяка сутрин на работниците се извършва инструктаж както за безопасността на труда, така и по отношение на предпазните мерки срещу коронавируса. "Така е, да похвалим работниците, организацията – виждате всички са с маски, каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините, ще стане добре", коментира Борисов.

Той не пропусна да похвали  правителството си, че не спира да работи активно за справяне със социалните и икономическите последици от Covid-19. "Всички бизнеси, производства, които могат да работят, работят, а тези, които не могат, впоследствие ще ги компенсираме, ще им помагаме. Държавата работи", заключи Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес