Борисов за партията на Трифонов: Няма такова предаване

Новата Костинбродска афера са фалшивите новини за отнети деца, обяви премиерът

Борисов за партията на Трифонов: Няма такова предаване

"То може да има и "няма такова предаване". Човешката глупост е безкрайна. (...) Всеки може да си кръсти партията както иска. Няма такава държава - всяка вечер в най-гледаното време да си промотираш без пари партията, без никой да ти задава въпроси. Години наред си седиш и си говориш само от твое име. Къде има такава държава?“

Това каза премиерът Бойко Борисов по повод партията на Слави Трифонов, която се казва „Няма такава държава“. След това продължи с критиките:

"Има ли друг да му е позволена тази безплатна реклама години наред. Сега вече е честно, досега не беше. Той седеше от върха на своя пиедестал и дава оценки в най-гледаната телевизия, в най-гледаното време. Е, няма такава държава", добави още премиерът.

Премиерът определи Трифонов като "много умен" човек.

"Сега идва на политическата сцена и както всеки от нас ще отговаря за хората си. Когато разберем кандидатите му за общински съветници, за кметове, за депутати, ореолът ще изчезне, ще бъде надупчен", смята лидерът на ГЕРБ.

Фалшивите новини за отнети деца са друг вид Костинбродска афера

„Когато дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да направят и за съжаление много пъти им се получава. Това е друг вид Костинбродска афера”, коментира премиерът по повод слуховете за отнемане на деца в Сливенско, заради които родители не пускат децата си на училище.

Той призова хората да не се поддават на подобни провокации. "Питам какво държавата ще ги прави тези деца, къде ще ги настани. Как ще влезеш и на нормално семейство ще му вземеш детето", попита Борисов. Премиерът каза, че е сезирана прокуратурата в районите, в които има подобни кампании. МВР и ДАНС също разследват случващото се. По думите му слуховете пускат разни "пастори", които агитират предизборно.

Цветанов вече не му липсвал

"Той имаше функция в партията. Цветанов, когато се кандидатирах за кмет, въобще го нямаше тогава. Нито трябва да се надценява моята роля, нито на Цветанов. И ние сме били малко артисти за пред публиката. Една партия - обликът ѝ не се гради от един човек", каза премиерът по адрес на бившият втори в партията.

След двете интервюта, които даде Цветан Цветанов, вече не ми липсва – изговори много глупости, заяви лидерът на ГЕРБ.

"Той по-добре от много други знае за какво става въпрос. Не очаквах толкова бързо да излезе и да заговори срещу колегите и срещу партиите", каза още премиерът, а след това се разбра и с какво го е ядосал Цветанов.

В края на миналия месец бившия втори в ГЕРБ обяви, че партията отстъпва смесените райони на ДПС, а сега Борисов обяви, че това не е вярно.

На евро-атлантическия център за сигурност на Цветанов пожела успех.

За "Апартаментгейт" и предизборната кампампания в ръцете на Борисов

 "Апартаментгейт" ни разби, нанасе ни тежки репутационни удари...Тези асансьори, къщи за гости... Колко министри, зам.-министри, депутати отстраних, за да са убедени хората, че това е случайно, а не е стил. Победата на изборите показва, че хората повярваха", каза премиерът. 

Преди евроизборите заради "Апартаментгейт" видял "краха в очите на хората". Затова взел в свои ръце предизборната кампания преди вота за Европейски парламент. Обяви, че в момента не се меси в кампаниите за местните избори.

"Фандъкова получи от мен 100% право сама да си определи листите и да си проведе кампанията“, добави той.

БСП като кукувици - търсят къде да снесат

Според него "БСП са като кукувици - търсят къде да снесат по едно яйчице".

"Може ли да си партия и да нямаш кандидат за София? Да загубят поне достойно", каза Борисов.

По думите му "битката за София е завършила преди да е започнала", защото "Манолова няма група общински съветници". Припомни, че когато е бил кмет на София и той е нямал общински съветници, но ситуацията е била друга. 

"Голямата група е на ГЕРБ в общината, как ще се направи бюджета, ако спечели Манолова? Или мисли, че пак ще подвие опашка – избори бяха, трябваше да говоря някакви неща, а сега да си работим“, предупреди премиерът.

"Ако Фандъкова загуби - ще се пише на софиянци", каза още Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България