Борисов за Слави Трифонов: Това се казва политически страхливец (видео)

"И Тодор Живков не е имал толкова подкрепа колкото него"

Сн. БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов призова Слави Трифонов да обясни "защо със 165 депутати не могат да управляват".

И Тодор Живков не е имал толкова подкрепа. Беше ми интересно да видя техните експерти, министри, каза Борисов, след като Слави Трифонов каза, че ще върне на президента мандата за съставяне на правителство.

Визираните от Борисов 165 депутати включват всички с изключение на представителите на ГЕРБ. Трифонов обаче смята, че предложената от тези партии подкрепа е неприемлива, тъй като те са "компрометирани и вредни".

Слави Трифонов системно заявява, че не иска подкрепа от БСП, ДПС и ГЕРБ.

"Свикнали сме да носим отговорност, изключително важно е, след над 30 сесии с ЕК, да създадем добър план за възстановяване и устойчивост. Има 4 основни стълба, представени са в деловодството на НС", посочи Борисов по време на среща с вицепремиера в оставка Томислав Дончев, която вече по традиция се излъчва на живо във Фейсбук.

По думите му ГЕРБ отново дават непоискана помощ, в която са вложили много труд.

"Не знам как българите смятат, че е редно да се управлява с генерално пълномощно, с цялото ми уважение към Антоанета Стефанова. Ако тя е премиер за всяко нещо ще ходи да пита депутата Трифонов. Нали обясняваха, че това не било правилно. Как ще стане? Това е голям страх", посочи Борисов.

"Като гледам безумията им, разбрах, че г-жа Дончева (Татяна Дончев – бел.ред.) е искала и кореспонденцията с ЕК. Ще влязат в тема, която Комисията не обича. Хайде да се ограничат на територията на България, да не искат много кореспонденция. Имат шанс веднага да съставят правителство и министрите им да влязат в кореспонденцията и да я продължат".

"Никой не ги кара да бягат от отговорност. Да са страхливци.Това се казва политически страхливец. Не е страхливец този, който ходи да го мерят с яйца, той е разумен човек. Страхливец е този, който със 165 заявили подкрепа депутати казва, че са му недостатъчни и му трябват 240. И Тодор Живков не е имал толкова", добави Борисов.

По думите му ГЕРБ винаги са управлявали в коалиция, никога не са били с абсолютно мнозинство.

"След това те обвиняват, че търсиш мнозинство и с други опозиционни партии, после излизаш и им благодариш, казваш за какво са те подкрепили и носиш цялата отговорност", каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?