Борисов за Цветанов: Все едно да питат БСП за Жан Виденов

Борисов за Цветанов: Все едно да питат БСП за Жан Виденов

"Колкото БСП могат да ги питат какво прави Жан Виденов или ДПС за Лютви Местан, толкова можете да ми зададете въпроса дали Цветанов е там (бел.ред – стои зад сделката за ЧЕЗ) или не“.

Така премиерът Бойко Борисов коментира публикациите, според които зад застрахователния холдинг "Еврохолд", който купи активите на ЧЕЗ, стои бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Този, който стои (бел.ред – зад сделката) сутринта беше по БТВ и говори ясно. Вие не знаете ли кой е“, каза още премиерът, визирайки председателя на надзора на "Еврохолд“ и съакционер в холдинга Асен Христов.

„Като премиер нямам право да коментирам такава сделка, защото подобно изказване може да нанесе тежки последици. Да бъдем осъдени като държава и да платим огромни пари“, подчерта министър- председателят.

На въпрос дали ако има съмнения около сделката, би ли се намесил, Борисов отговори: „Не се меся в работата на независимите регулатори. Както не се намесихме, когато имаше предишен купувач, така и днес. И предишния път се направи политическа атака, впоследствие се оказа, че не е основателна“.

Миналата година обаче премиерът поиска държавата да има контролен дял в ЧЕЗ от предишния кандидат-купувач на енергийното дружество – Гинка Върбакова. След това правителството се отказа от това намерение.

Във вторник Борисов беше попитан и как ще коментира решенията на антикорупционната комисия КПКОНПИ, че няма конфликт на интереси при замесените в „Апартаментгейт“. Въпросът обаче остана без отговор, а Борисов си тръгна.  

Споделяне

Още по темата

Още от България