Борисов започна с чистката в ГЕРБ от шефовете в Благоевград

Борисов започна с чистката в ГЕРБ от шефовете в Благоевград

Премиерът Бойко Борисов започна с чистката в някои структури на ГЕРБ, както се беше заканил в нощта след местните избори. На балотажа управляващата партия спечели в повечето големи градове, но загуби кметските места в Благоевград, Русе, Ямбол и Видин. Именно в тези градове той се закани да има сериозни промени. 

Явно премиерът е решил да започне с Благоевград. Изпълнителната комисия на партията е решила да смени областния координатор на ГЕРБ и е избрала за поста евродепутата Андрей Новаков. Досега позицията заемаше депутатът Даниела Савеклиева. Самата тя обаче ще продължи да има влияние в партийната дейност в областта, защото става областен административен секретар.

Рокади има и в структурата на партията в Сандански. Досегашният общински ръководител Кирил Котев е заменен със Стоян Стоев. Този ход също не е изненада, защото в изборната нощ премиерът посочи поименно общината като една от причините за загубата в областта.

"Благодаря на Господа и на българския народ, че ми дадоха пак доверието си. След "Апартаментгейт", къщата на Манолев по Сандански, Камбитов, дето играе ръченица, как да спечелим", каза тогава лидерът на ГЕРБ.

От ГЕРБ съобщават, че в края на следващата седмица новото ръководство ще бъде официално представено пред актива на партията в Благоевград на областно събрание.

На събитието ще присъстват представители на всички общински структури на партията в Благоевградска област, както и членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България