Борисов живнал в болницата като разбрал за напредъка по магистралите

Патриарх Неофит посети премиера в оставка

Напредъкът по изграждането на магистралите подобрило здравословното състояние на премиера в оставка Бойко Борисов, който е в Правителствена болница от понеделник вечерта заради високо кръвно. Това съобщи министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова при сключването на договора за строителство на отсечката от Дупница до Благоевград на магистрала “Струма”.

Притеснена за състоянието на Борисов, Павлова отишла да го види в болницата, за да го информира за напредъка по големите инфраструктурни проекти.

"Ние сме изключително отговорни хора и въпреки че сме в оставка, работим и полагаме всички усилия работата да продължи по най-добрия начин. Той се чувства по-добре днес. Когато отидох да му занеса добрите новини за напредъка на лот 1, за сключването на договора за лот 2 и писмото от комисаря Хан, с което се одобрява апликационната форма, това допълнително подобри здравословното състояние на министър-председателя”, каза Лиляна Павлова, предизвиквайки усмивки сред присъстващите.

Във вторник Европейската комисия одобри отпускането на 274 млн. евро за магистрала “Струма”. Средствата са за изграждането на 68 км от Долна Диканя до Благоевград и от Сандански до ГКПП Кулата, както и за проектирането на 65 км през Кресненското дефиле.

Заради отсъствието на Бойко Борисов заседанието на кабинета в сряда беше отложено.

Той беше посетен в болницата и от новия патриарх Неофит, който преди това се срещна с президента Росен Плевнелиев.

Премиерът в оставка е пожелал успех на предстоятеля на Българската православна църква в новата му мисия и е изразил вярата си, че “църквата ще продължи да заема изключително важно място в процеса на развитието на съвременна България“, информираха от правителствената информационна служба.

“Ще продължа да помагам на църквата, както съм го правил винаги досега”, е допълнил Борисов.

Патриарх Неофит е подарил на Борисов икона на Борис Покръстител. Двамата са разгледали и първия том на “Летопис на Българската православна църква”, издаден с помощта на Дирекция “Вероизповедания” към администрацията на Министерския съвет.

Премиерът в оставка ще остане до утре в болницата, каза директорът ѝ д-р Любомир Спасов. Той каза, че през нощта кръвното налягане на Борисов пак е скочило и той го е посъветвал да бъде още един ден под лекарско наблюдение.

Споделяне

Още по темата

Още от България