Борса за учебници провокира вкусовете при избора на тетрадки

Организаторите на борсата за нови и употребявани учебници  БГ “Учебник“ ще проведат социален експеримент, за да проучат нагласите и вкусовете на учениците и техните родители.

На 15-ти септември в шатрата на най-голямата борса за нови и употребявани учебници “БГ Учебник“ пред НДК всеки купувач ще получи бонус – тетрадка. Деца и родители ще имат избор към какво да посегнат - ще им бъде предлагано да си вземат тетрадка с попфолк певица на корицата или тетрадка с друг дизайн на корицата.

От “БГ Учебник“ възнамеряват да огласят резултатите от социалния експеримент.

Собственикът на борсата Момчил Тодоров е завършил Културология в Софийския университет “Св. Климент Охридски“ само преди 2 години. Той коментира, че е виждал доста по-стряскащи прояви от визията на попфолк певиците. “Безпокои ме например фактът, че издателствата изкушават учителите, като им предлагат процент за продажбата на учебници и така вкарват търговията в училищата“, заяви той.

В екипа на “БГ Учебник“ има дипломирани статистици и студенти по социология и те ще наблюдават реакциите на хората по време на експеримента на 15 септември, като след това обещават да дадат пълен достъп до проучването.

Споделяне

Още от България