Борса за учебници провокира вкусовете при избора на тетрадки

Организаторите на борсата за нови и употребявани учебници  БГ “Учебник“ ще проведат социален експеримент, за да проучат нагласите и вкусовете на учениците и техните родители.

На 15-ти септември в шатрата на най-голямата борса за нови и употребявани учебници “БГ Учебник“ пред НДК всеки купувач ще получи бонус – тетрадка. Деца и родители ще имат избор към какво да посегнат - ще им бъде предлагано да си вземат тетрадка с попфолк певица на корицата или тетрадка с друг дизайн на корицата.

От “БГ Учебник“ възнамеряват да огласят резултатите от социалния експеримент.

Собственикът на борсата Момчил Тодоров е завършил Културология в Софийския университет “Св. Климент Охридски“ само преди 2 години. Той коментира, че е виждал доста по-стряскащи прояви от визията на попфолк певиците. “Безпокои ме например фактът, че издателствата изкушават учителите, като им предлагат процент за продажбата на учебници и така вкарват търговията в училищата“, заяви той.

В екипа на “БГ Учебник“ има дипломирани статистици и студенти по социология и те ще наблюдават реакциите на хората по време на експеримента на 15 септември, като след това обещават да дадат пълен достъп до проучването.

Споделяне
Още от България

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?