Босът на фамилия Гамбино е убит в Ню Йорк

Босът на фамилия Гамбино е убит в Ню Йорк

Франческо Кали, известен като "Франки бой"  – глава на фамилия Гамбино, е бил убит в първото голямо мафиотско убийство в Ню Йорк от 30 години насам, съобщи "Ей Би Си Нюз" (ABC News).

53-годишният Кали е бил прострелян многократно до колата му в Стейтън Айлънд след 21 часа местно време в сряда от неидентифициран мъж, който след това напуснал мястото със син автомобил.

Свидетели разказват, че са чули най-малко шест изстрела отвън, а след това видели как членове на фамилията тичат навън и плачат край тялото на "Франки бой".

До момента няма извършени арести във връзка с убийството. Полицията потвърди самоличността на убития като Франческо Кали, чиято смърт беше констатирана в университетската болница в Стейтън Айлънд.

Той е сочен за главата на фамилията Гамбино, издигнат на поста през 2015 г.,след като поема властта от Доменико Чефалу.

"Франки бой" имаше сериозни връзки със сицилианската мафия и семейство Гамбино. Твърди се, че той се е стараел да не изпъква в публичното пространство, докато е глава на фамилията.

Убийството му е първото на мафиотски бос от Ню Йорк, откакто Пол Кастелано беше убит през 1985 г. Джон Готи, който организира покушението тогава, поема управлението на фамилията Гамбино.

Влиянието на мафиотската фамилия намалява през 90-те години на миналия век, след като редица нейни членове се оказаха информатори на правителството и няколко лидери бяха пратени в затвора.

Известен като "Франки бой", Кали беше определян като фактическия Кръстник на престъпното семейство Гамбино. След като поема юздите през 2015 г. той е описван като пълната противоположност на Готи, защото "никой не го вижда".

Според полицията "Франки бой" е бил считан за обединителна фигура за фамилия Гамбино. Той успял да привлече нови мафиоти от редиците на имигрантите от Италия и фокусирал незаконния бизнес върху продажбата на хероин и оксикодон.

Споделяне

Още от Свят

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?