Босненска журналистка стана "лекар" за две седмици

Босненска журналистка стана "лекар" за две седмици

Журналистка от босненското списание "Журнал" успя да вземе диплома за медицинско образование от учебно заведение в Сански Мост само за две седмици. “Постижението“ ѝ е забележително, защото тя не е присъствала на нито една лекция.

Журналистиката Азра Омерович е подала документите си за прием в училището на 20 декември миналата година. Тя е "завършила" пълния 4-годишен курс на обучение с много добър успех на 3 януари тази година.

В дипломата на студентската е посочено, че Азра е записала курс за “преквалификация“ на 22 ноември 2016 г. и е завършила образованието си на 15 ноември 2018 г.

Според сертификатите, тя успешно е положила изпити по анатомия и физиология, хигиена и здравна защита, микробиология, медицинска психология, инфекциозни заболявания, патология, хирургия, фармакология, а също така е била и на практика.

Случаят с фалшивите дипломи, издавани от университети в Босна и Херцеговина, излиза наяве през ноември м.г., при разследване на властите в страната, припомня “Дарик“. Разкрита е мрежа от посредници, които срещу определена сума са набавяли документите за завършено образование.

За региона на Сараево отговарял Сенад Пехливанович от Фойница. Именно с него се свързала при разследването си журналистката, която срещу 1200 евро получила документ, че е станала лекар.

Споделяне

Още от Свят