Божидар Лукарски не вижда вариант РБ да работи с Местан

Божидар Лукарски не вижда вариант РБ да работи с Местан

"Не виждам никакъв вариант Реформаторският блок да се разбере, да припознае и да работи с Лютви Местан". Това зайви лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски пред БНТ. Той отказа коментар относно случващото се в ДПС.

Според Лукарски на сбирката на Реформаторския блок във вторник не е имало никакви изненади. "Радан Кънев изрази лична позиция и аз я уважавам. Нека да оставим колегите от ДСБ да вземат сами решение. Това ще стане в края на месеца", каза Лукарски.

Той посочи, че РБ е сбор от партии със своя собствена самобитност и историяи не мисли, че превръщането на РБ в една партия ще реши проблемите в държавата.

Икономическият министър е по-песимистично настроен относно икономически ръст от 4.5%, поръчан от премиера Бойко Борисов.

"Той не зависи само от нашите усилия, а и от световната обстановка. Сривът в Китай, продължаващите проблеми в Украйна и Сирия, бежанската вълна, всичко това оказва влияние върху растежа", каза Лукарски.

Министърът коментира и цените на горивата. "Това, което се случва във Варна е полезно за цялата страна, но засега се случва само там. Ако петролът продължава да пада, аз не виждам причини за скок на цените на горивата", заяви Лукарски.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?