Божков бе нарочен за сериен изнасилвач. Отговорът: Очаквам обвинения и за убийство на папата.

Божков бе нарочен за сериен изнасилвач. Отговорът: Очаквам обвинения и за убийство на папата.

Хазартният бос Васил Божков, който отскоро е със седем обвинения, бе нарочен и за сериен изнасилвач. Дългогодишният му бизнес-партньор Цветомир Найденов, с когото вече са в раздор, обяви в петък пред бТВ, че Божков изнасилвал млади момичета и това било публична тайна. Минути по-късно Божков отрече и каза, че очаква да го обвинят и в опит за убийство на папата.

"Този на снимката"

"Е този на снимката е сериен изнасилвач, най-големият насилник в историята на България. Изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни", заяви Найденов. Допълни, че имало подадени жалби, но трябвало да се провери дали не са потулени.

В момента Найденов е сред основните свидетели на прокуратутрата срещу Божков. Той твърди, че наскоро е разбрал, че бизнеспартньорът му не си е плащал на държавата всички дължими такси. От прокуратурата твръдят, че става дума за над половин милиард лева.

Той корумпира Комисията по хазарта

Найденов твърди, че Божков го е заплашвал с убийство и е корумпирал Комисията по хазарта. Преди дни бившият шеф на комисията Огнемир Митев бе арестуван. Малко по-рано финансовият министър Владислав Горанов предложи законопроект за престуктуриране на инсититуцията.

Според Найденов има доказателства, че Божков се е опитвал да корумпира комисията.

"Щом има арестувани, щом има следствие, значи аз съм предал нещо", заяви Найденов на въпрос къде са тези доказателства.

Той обясни, че подал документи за разрешение от Комисията по хазарта, но Божков му пречел чрез търговия с влияение.

Ще ме обвинят и за папата

Минути след интервюто на Найденов, Божков се включи в ефира, за да отрече изцяло обвиненията.

"Обвиненията, че съм изнасилвач, са пълни глупости. Подобно нещо не заслужава да бъде коментирано. За първи път чувам, че три момичета са подали жалби срещу мен. Създавата се измислени ситуации. Какво друго остава – сигурно ще ме свържат и с опита за убийство на папата", коментира той.

Бизнесменът отрича да е предалагал подкупи на служител в Комисията по хазарта. Той твърди, че не познава арестувания бивш шеф на институцията Митев. Освен това тръди, не дължи никакви пари на държавата.

16 месеца арест не е много здравословно

Божков даде да се разбере, че няма намерение да се връща в България. Ден по-рано главният прокурор Иван Гешев изрази увереност, че "ще си го приберем" и му предложи психологическа помощ, ако е толкова притеснен. Божков обясни, че го е страх от такава помощ.

"Нали знаете в какво се изразява – осем месеца в ареста, след това ново обвинение и още осем месеца. 16 месеца психологическа помощ в ареста мисля, че не е много здравословно" заяви той.

Споделяне

Още по темата

Още от България