Божков нямало да ръководи собствената си партия

Божков нямало да ръководи собствената си партия

Хазартният бос с 19 обвинения Васил Божков нямало да има управленска длъжност в собствената си партия "Българско лято". Това се разбра от думите на Борил Соколов, който е част от политическия проект.

"Нашите цели ще ги определим чрез референдум. Всяко предложение ще премине през гласуване и ако бъде одобрено, ще бъде вписано в платформата на партията… Васил Божков дава сцена на обикновения българин", каза пред БНР Соколов, който обяви, че идеята на проекта е да даде публичност на хора, които не са популярни и няма кой да ги чуе.

"Искаме да променим статуквото. Искаме да дадем гласност на целия български народ чрез референдуми и решенията от тях да са с по-голяма тежест от политическите решения", добави той.

Преди ден се разбра, че именно Соколов е открил срещата на инициативния комитет на "Българско лято". Той е на 36 години и през по-голямата част от професионалния си път е работил в "Еврофутбол", като от няколко години е директор на отдел "Маркетинг" в компанията.

В четвъртък самият Божков обяви, че е започнала процедурата по учредяването на партията със събирането на комитета. Предстои да се проведе и учредително събрание, на което трябва да има поне 500 души, които да приемат устав и да изберат ръководство. Ако всичко това бъде изпълнено - партията трябва да внесе документите си за регистрация в Софийски градски съд, които да прецени дали да ги одобри или не.

Самият Божков се включил в срещата на инициативния комитет с видео. 

Споделяне

Още от България