Божков предлага избор между Наско Сираков, феновете...Борисов, Пеевски и други

Ще обяви новия собственик в петък сутринта, засега води Сираков пред депутата от ДПС

Плакат от кампания на "сините" фенове

Хазартният бос Васил Божков пусна нова анкета за бъдещия собственик на футболния клуб "Левски", която бе обявена от повечето фенове на тима като гавра. 

Укриващият се в Дубай бизнесмен предложи първоначален избор между Наско Сираков, Тити Папазов, Националния клуб на привържениците и Тръст “Синя България“. Но много бързо в анкетата, която е отворена, се появиха имената на премиера Бойко Борисов, депутата от ДПС Делян Пеевски, Сретен Йосич, ЦСКА и други.

Въпреки че официалните фенски организации на клуба призоваха да не се участва в инициативите на Божков, хиляди гласуват.

По-късно в четвъртък с нов пост във Фейсбук Божков благодари  на участвалите "за интереса, активността и най-вече за смелостта да го направите открито" и обяви, че "утре в 10:00 ч. ще стане ясно името на новия собственик на 86.6 % от акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI".

В четвъртък вечерта със сериозна преднина води Наско Сираков пред Делян Пеевски и Бойко Борисов.

Анкетата е отворена с до 100 имена, което дава възможност от нея да се възползват фенове на други отбори, които засипват с подигравки "Левски". Тимът тази година отбелязва 106 години от основаването си, но е на крачка от фалита.

Стотици фенове коментират инициативата на Божков, като оценките са силно полярни.

Мнозинството смятат, че той се подиграва с тима и го държи като заложник, но има и хора, които му симпатизират в "битката срещу хунтата“ и оценяват високо хода с анкетата.

Божков държи близо 87% от акциите чрез близкия до него бизнесмен Георги Попов, който се предполага, че е при него в Дубай. Въпреки призивите на "синята" общност Божков да реши бързо казуса около собствеността, засега той не дава сигнали, че е готов на това.

Божков обяви, че не може да издържа "Левски", след като прокуратурата му повдигна 11 обвинения и хазартният му бизнес у нас на практика бе приключен.

През последните дни юристите са разделени по въпроса кой е собственик на "Левски". На 8 май близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на "Левски" Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов.

От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион "Георги Аспарухов". Според някои юристи, иска или не, премиерът Бойко Борисов не може да откаже да приеме акциите. В същото време Борисов само номинално се води собственик, ако не е вписан в книгата на акционерите като такъв.

Предложенията в анкетата на Божков продължават поетия от него курс. 

Бързо в класацията се появи премиерът Бойко Борисов, депутатът Делян Пеевски, международният наркотрафикант Сретен Йосич, който Борисов публично е посочвал като заплаха за живота си, ЦСКА и много други.

На този фон Божков разшири и присъствието си в социалните мрежи, като вече има и официален профил в Туитър.

Докато проблемът със собствеността продължава да не намира решение, положението в клуба става все по-тежко. Изпълнителният директор Павел Колев съобщи, че до юли месец ще са необходими около 3 млн. лева или има опасност клубът да влезе в процедура по несъстоятелност.

Затова феновете продължават кампанията за набиране на средства.

Бившият футболист на тима Валери Божинов съобщи, че е помогнал с около 20 хиляди лева и така той се нарежда сред най-големите дарители. Според публичната информация обаче класацията се води от Делян Пеевски с половин милион лева, които ръководството на клуба реши да приеме въпреки съпротивата на феновете.

Името на Пеевски не се свързва за първи път с тима. По-рано тази година един от адвокатите му  - Александър Ангелов, дари малко над 140 000 лв. на "Левски".

В миналото Ангелов бе собственик на "Левски" заедно с Иво Тонев и Николай Иванов. След това акциите преминаха при Спас Русев, а след това в близкия до Васил Божков – Георги Попов. 

Споделяне

Още по темата

Още от България