Божков пусна видео от Дубай – благодари за "подкрепата" и обеща нови разкрития

Божков пусна видео от Дубай – благодари за "подкрепата" и обеща нови разкрития

Бизнесменът и хазартен бос Васил Божков, който получи 11 обвинения за различни престъпления и в момента се намира в Дубай, пусна видеопослание на страницата си във Фейсбук. В краткото клипче той благодари за "пожеланията и подкрепата" и обещава, че в понеделник в 8 часа, ще пусне в социалната мрежа "нова част от сигнала " срещу управляващите.

"Надявам се този път някой да го прочете", добави Божков.

През седмица той публикува чат с Vladi Goranov. В публикуваните есемеси се обсъжда Държавната комисия по хазарта (ДХК), която би трябвало да контролира хазартния бизнес на Божков. От разговора му с "Vladi Goranov" обаче личи, че бизнесменът може във всеки един момент да се оплаче от действията на чиновниците на министъра и да търси съдействие.

Финансовият министър Владислав Горанов, за когото се твърди, че е събеседникът на Божков, отказа да коментира съобщенията, но и не е отрече, че съществуват.

Главният прокурор Иван Гешев и премиерът Бойко Борисов демонстрираха, че не виждат абсолютно нищо нередно в публикуваните от Васил Божков разговори с Vladi Goranov.

Гешев обяви, че не си "причинил" да чете съобщенията, но негови колеги прокурори ги били чели и не видeли "причина за някаква наказателно-правна реакция".

Премиерът Борисов пък не коментира съдържанието на съобщенията, а само наличието им. Според него нямало нищо нередно в това финансовият министър да контактува с хазартния бос. Добави, че и той се бил виждал с Божков.

Също през седмицата Божков, който обяви в интервю за бТВ от Дубай, че в България управлява хунта, прехвърли акциите на футболния клуб "Левски" на премиера Борисов. Това стана с джиросване на ценните книги. Джирото беше подписано от номиналния собственик на акциите Георги Попов, който също е обвиняем заедно с Божков и в момента се намира с него в Дубай.

Борисов обяви, че не е съдружник в "Левски", тъй като не е приел акциите, а заради въпроси по темата, отправени към него от репортер на бТВ в събота, нарече телевизията "Божков ТВ". Последва реакция от медията, която заяви, че премиерът разпространява неверни новини, пуснати от други медии.

Георги Попов обаче заяви в събота, че акционер в "Левски" е Борисов, а не той.

Джиросването на акциите на "Левски" на Борисов предизвика разнопосочни коментари за това дали премиерът е собственик на футболния клуб, или не. В неделя юристът проф. Огнян Герджиков нарече джирото на акциите от Георги Попов към Борисов "удар във въздуха". Той променил мнението си, че Борисов е собственик на акциите на клуба, но не и акционер, след като видял документа, с който са прехвърлени ценните книжа.

Споделяне

Още по темата

Още от България