Божков залага на върховенството на закона в политическия си проект

Божков залага на върховенството на закона в политическия си проект

Бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати 18 обвинения, публикува принципите, върху които ще бъде изграден новия му политически проект.

На страницата си във "Фейсбук" той написа, че "политическите проекти трябва да са изградени от позиции, не от коалиции".

Той изрежда десет свои позиции, най-вероятно правейки аналогия с 10-те божи заповеди.

Първата му от тях е върховенство на закона, следвана от независимостта на властите.

Останалите принципи, върху които Божков ще гради новия си политически проект, са отпадане на имунитета за депутатите, референдуми за важни обществени теми, електронно гласуване и администрация, оптимизиране на държавните служители, прозрачност на отношенията между бизнес и власт, персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона, забрана на партийните субсидии и финансова ревизия на досегашното управление.

В началото на седмицата Васил Божков пусна в профила си във "Фейсбук" анкета с въпроса - "Ще ме подкрепите ли за нов пoлитичeски проект?".

Последва пускането на нов SMS между Божков и Б.Б., зад което се предполага че стои премиерът Бойко Борисов. С него хазартния бос уведомява Б.Б., че е отказал да финансира предизборната кампания на Мая Манолова за кмет на София.

Междувременно експертът по национална сигурност Николай Радулов коментира, че новият политически проект на Божков показва добро чувство за ирония. От есемесите на бизнесмена е видно, че премиерът е има близки отношения с обвиняемия.

Споделяне

Още по темата

Още от България