Божков заплаши да се разправи с Шиши лично

Божков заплаши да се разправи с Шиши лично

"С Шиши ще се разправям лично". Това обяви пребиваващият в Дубай бизнесмен Васил Божков, срещу когото в България са повдигнати 18 обвинения.

"Разграбването на световно културно-историческо наследство се извършва след преките заповеди на Делян Пеевски. Инструментът, както обичайно, е прокуратурата. Грабежът се координира от човека на Шиши, отговарящ за краденето на пари от обществените поръчки - Иван Мирински. Той се разпорежда с действията на прокуратурата и с полуграмотните чиновници, участващи в разграбването", коментира Божков.

Той обяснява, че на всеки от участвалите в "разграбването държавни служители ще бъде потърсена персонална съдебна отговорност".

"Иван Мирински също ще отговаря за действията си пред закона", казва Божков.

Преди прокуратурата обяви, че е иззела над 6300 артефакта от офиса на холдинга на Васил Божков на централната столичната улица "Московска". Претърсванията са били между 3 и 5 август.

Божков посочва като основен отговорник за случващото се Иван Мирински, който е известен сред строителите като човек на Пеевски. Той е собственик на редица строителни компании и през годините е отричал да има нещо общо с депутата от ДПС.

Споделяне

Още по темата

Още от България