Братът на Лилана влиза в ареста в знак на протест

Александър Деянов, снимка: фейсбук

Братът на бившата певица Лиляна Деянова (Лилана) – бийтбоксърът Александър Деянов-Скилър, обяви, че няма да плати наложената му от съда гаранция от 50 хил. лв. и ще влезе в ареста в знак на протест. Той е обвиняем заедно със сестра си и нейния бизнес-партньор Мартин Димитров за участие в организирана престъпна група за непправомерно усвояване на еврофондове. Първоначално на Деянов бе определена гаранция от 100 хил. лв., но след това апелативният спецсъд я намали наполовина. Той обаче не смята да я плаща, тъй като твърди, че е несправедливо обвинен.

"Категорично отказвам да се снижа, докато бурята отмине, особено когато истината и документите са на моя страна, а съвестта ми е чиста. Благодаря за предложената финансова подкрепа на всички приятели, които подадоха ръка, но аз вярвам, че има голям брой хора, които наистина имат нужда от дарения и затова не мога да приема предложената ми помощ", написа Деянов във фейсбук.

В момента само той е на свобода, а Деянова и Димитров са в ареста. Освен в незаконно усвояване на евросредства, те са обвинени и в принуда на длъжностни лица от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). По това обвинение трима съдии от апелативния спецсъд бяха единодушни, че няма доказателства. Въпреки това двама от тях решиха, че Деянова и Димитров трябва да останат в ареста.

Дни по-късно от прокуратурата пуснаха разпитите на трима шефове в АПИ. Те твърдят, че са били заплашвани, че ще останат без работа, ако не сключат договор с фирмата на Деянова. Според един от тях жената дори направила опит да нахлуе в тол-управлението.

Младата жена твърди, че е била атакувана, защото имала дързостта да каже, че в АПИ има корупция. Тя отрече бизнесът ѝ да има връзка с хазартния бос Васил Божков, срещу когото има 11 обвинения. Деянова само заяви, че го познава, но не е търсила помощта му.

Брат ѝ също казва, че обвиненията са несправедливи. Той обяви, че в четвъртък ще се яви с багаж пред следствения арест на ул. "Майор Г. Векилски".

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?