Братът на Станишев отхвърли обвиненията на ГЕРБ, че е замесен в заменки край морето

Архитект Георгий Станишев

Братът на лидера на БСП Сергей Станишев - архитект Георгий Станишев отхвърли обвиненията на управляващите от ГЕРБ, че е замесен в съмнителни замени по Черноморието.

Той опроверга  обвиненията, отправени от земеделския министър Мирослав Найденов, че се е сдобил с имот на Карадере за едва 7.7 лв. на квадрат и обясни, че не притежава никакви имоти по Черноморието.

”Поканиха ме, чрез моята фирма ”Прожектс” ЕООД  да партнирам на ”Фостър и партньори” за проект на очертаната територия. Считам, че на архитекта не му е работа да изследва как е придобита една земя”, заяви Станишев пред бТВ.  

Той допълни, че има българска компания, която владее територията и тя е събирала мястото парче по парче. Нямам общо с компанията, имам само договор с нея като проектант. Архитект Станишев допълни, че когато неговата компания е канена да работи по проекти, то не е защото има нужните роднински връзки, а защото ”работя добре и познавам архитектурната класа на Лондон”.

Той допълни, че ако се изхожда от презумпцията, че е с протекции, би трябвало изобщо да не практикува професията си, защото винаги може да се появат съмнения и по тази причина, той работел предимно в чужбина.

Във вторник и вътрешният министър Цветан Цветанов спомена името на брата на лидера на БСП Сергей Станишев по повод обвиненията към самия него за  връзки с лица, участващи в скандала около дюните край Несебър. Цветанов заяви, че трябва да се види ”кой какви заменки е правил, кой с кого е свързан - смятам, че ще е доста интересно да чуем какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, който е бил сериозен консултант за изграждането на подобни курорти и терени, които са били в защитената зона”.

Споделяне

Още по темата

Още от България