Братовчедите, обвинени в опит за тото измама, окончателно на свобода

Продан и Николай Маринови. Снимка: БГНЕС

Братовчедите Николай и Продан Маринови, които са обвинени, че са опитали да спечелят джакпот от над 5 млн. лева от тотото чрез измама, окончателно бяха освободени от ареста с решение на Софийския апелативен съд (САС) във вторник.

Двамата излизат на свобода срещу парични гаранции от по 2000 лева, определиха апелативните магистрати, потвърждавайки решението на Софийския градски съд (СГС) от миналата седмица.

Основните аргументи на САС бяха продължаващият вече близо 3 месеца арест на двамата, младата им възраст, както и чистите им досиета. Подобно на СГС обаче, Апелативният съд също подчерта, че обоснованото предположение, че двамата са направили опит за тото измама, продължава да е налице.

Николай и Продан Маринови бяха задържани на 8 август във Варна, когато стана ясно, че са опитали с измама да спечелят джакпота в 51-вия тираж на играта 6 от 49, изтеглен на 26 юни. Според разследващите, след като пробил системата на тотото с парола на служител, Николай Маринов нанесъл печелившите числа в електронен фиш в системата и върнал часовника с час назад, за да е валиден фишът.

Данните обаче се записвали на три отделни носителя и това издало двамата обвиняеми. Продан пък представил в тотото скъсан фиш и обяснил, че се скарал с приятел за печалбата и така го увредили. Серийният номер обаче съвпадал с фиша, попълнен от Николай в системата.

Споделяне

Още от България