Братовчедите, обвинени за тото измама, сключиха споразумение за условни присъди

Братовчедите Продан и Николай Маринови. Снимка: БГНЕС

Братовчедите Николай Маринов и Продан Маринов, подсъдими за тото измама, признаха вината си в петък, сключвайки споразумение за условна присъда, съобщиха от Софийския градски съд (СГС).

Така първият е осъден на 3 години условно с 4 изпитателен срок, тъй като е признал, че е проникнал в компютърната система на тотализатора, а вторият – на 1 година условно с 4 изпитателен срок.

Двамата братовчеди бяха задържани през 2014 г., след като бяха опитали да вземат печалба от над 5 млн. лева от 51-ия тираж на спортния тотализатор "6 от 49", изтеглен на 26 юни 2014 г.

Според обвинителния акт, когато Николай Мартинов разбрал, че джакпотът е спечелен, успял да проникне от личния си компютър в системата на тотализатора и да подмени номера на печелившия фиш с този на купения от братовчед му.

До ареста се стигна, след като Продан Маринов отишъл няколко дни по-късно да вземе печалбата, представяйки само частта от фиша му, на която е изписан серийният номер, но не и тази с печелившата комбинация от числа. Заради това служителите на тотализатора се усъмнили, направили проверка и открили пробива в системата.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?