"Братя" Галеви изчезнаха, полицията все още не ги издирва

Седмица, след като Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, на по 5 години затвор за сформиране и участие в престъпна банда за рекет и изнудване, двамата се оказаха в неизвестност.

По данни на Кюстендилската окръжна прокуратура Галеви не са се явили, за да бъдат приведени в в затворническото общежитие в село Самораново, намиращо се съвсем близо до прословутата им резиденция в Ресилово. По тази причина двамата са подадени за издирване от звено "Съдебна охрана".

Според обичайната практика в тези случаи, ако до няколко дни служителите на правосъдното министерство не успеят да открият осъдените, Кюстендилската окръжна прокуратура ще уведоми МВР, за да се включи в издирването.

Във вторник от вътрешното министерство потвърдиха тази информация пред Mediapool с уточнението, че все още при тях не е постъпвало искане от държавното обвинение да обявят братя Галеви за местно или национално издирване.

За разлика от шефовете си, Владимир Ангелов – Стъклето, Апостол Чакалов – Тоци и Георги Блатски, които също бяха признати от ВКС за виновни по обвинение за участие престъпната банда, вече са били приведени в затвора в Бобов дол.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?