Братя Галеви са обявени за издирване от Интерпол

Братя Галеви са обявени за издирване от Интерпол

Интерпол публикува имената, снимки и данни на Ангел Христов и Пламен Галев. Те са пуснати за издирвани по искане на България.

Те са обявени с червена бюлетина и се издирват за ръководене на организирана престъпна група по указание на Върховния касационен съд на България, става ясно от сайта на Интерпол.

Христов и Галев, по-популярни у нас като "братя Галеви", изчезнаха и са в неизвестност още от 3 май, когато Върховният касационен съд (ВКС) потвърди ефективните им присъди от по 4 и 5 г. в затворническо общежитие.

Българските власти безуспешно издирваха Галеви, като междувременно изпълнителната и съдебната власт размениха дежурни безплодни обвинения кой е отговорен за гафа.

Темата бе обсъдена и на правителственото заседание на 30 май, когато министърът на правосъдието Диана Ковачева информира премиера и колегите си, че "братя Галеви" не били с мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 50 000 лв., а с най-леката мярка "подписка". Така държавата не може да си върне тези пари, защото през декември 2010 година по искане на защитниците на братя Галеви с определение Кюстендилският окръжен съд е изменил мярката за неотклонение от парична гаранция в подписка за всеки един от тях.

Споделяне

Още по темата

Още от България